FAQWat is Windows ReadyBoost?

De basis voor ReadyBoost®

• Windows® ReadyBoost® is een functie die beschikbaar is wanneer u het Microsoft Windows® Vista of een Windows® 7 besturingssysteem gebruikt.
  • Wanneer het wordt ingeschakeld, producten zoals geheugensticks en SD kaarten worden door de computer als een opslagplaats gebruikt.
  • Omdat de meeste geheugenapparaten een veel snellere lees/schrijfsnelheid hebben dan een harde schijf, zal een prestatiegroei verkregen worden door ReadyBoost® te gebruiken.
  • Alhoewel ReadyBoost® de snelheden van de lees/schrijfacties verbeterd, zal het niet opeenvolgend betrokken worden bij lees/schrijfacties aangezien de computers eigen harde schijf kan dit als beste doen. ReadyBoost® gebruikt logica om grote opslagplaatsen te herkennen bij leesvragen en lees hiervoor de harde schijf.

Voorwaarden voor ReadyBoost®

Om ReadyBoost® uw computerprestaties te laten verbeteren zal het moeten voldoen aan de volgende voorwaarden:
  • De geheugenstick of SD kaart moet een capaciteit bezitten groter dan 256MB.
  • Het geheugen moet een verwerkingscapaciteit van 2,5MB/sec voor 4K willekeurige lezingen bezitten en 1,75 MB/sec verwerkingscapaciteit voor 512K willekeurige schrijving.
  • De geheugenstick of SD kaart moet 1-3 keer de grootte zijn van de RAM op uw computer.
  • Let op dat wanneer u een geheugenstick gebruikt met een capaciteit van meer dan 4GB, deze overvloed niet gebruikt zal worden door ReadyBoost® ten gevolge van de beperkingen van de FAT32 bestandsysteem

Windows® ReadyBoost® opstarten met een USB-stick

Windows® ReadyBoost® is alleen beschikbaar met Microsoft Vista en Windows® 7, het gebruik ervan is zeer simpel.
  • Steek uw USB-stick in de USB Poort op uw Windows® Vista of Windows® 7 PC.
  • Het volgende venster zal dan verschijnen:
  • Selecteer 'Versnel mijn systeem'

Het instellen van uw USB stick voor ReadyBoost®

• Aangenomen dat u uw USB stick ingeplugd heeft, en begonnen bent met ReadyBoost® zoals hierboven, ga naar 'Mijn Computer', klik op uw USB-icoon met uw rechter muisknop en selecteer 'eigenschappen'
  • Het volgende venster zou moeten verschijnen, klik op het 'ReadyBoost' tab
  • 'Gebruik dit apparaat' zou geselecteerd moeten worden en u kunt de hoeveelheid geheugen dat de computer kan gebruiken voor ReadyBoost® achterhalen.

Voorbeelden wanneer Windows® ReadyBoost® effectief is

• ReadyBoost® is voornamelijk nuttig wanneer u zoekt naar prestatieverbeteringen van een computer die open sloten voor RAM mist. Let alstublieft op dat wanneer uw computer vrije RAM sloten mist en u constant computerprestaties mist, er geen vervangmiddel is voor het installeren van meer RAM.
  • ReadyBoost® is het meest effectief voor het helpen bij RAM intensieve programma’s

Operaties waar Windows® ReadyBoost® merkbare snelheidsverbeteringen brengt.
  • Openen en sluiten van applicaties zoals Adobe® Photoshop® en Microsoft Word.
  • Computerspelletjes
  • Zware doorzoeking van het internet (bijv. streaming content of multi-tabs browsing)

Hulpbronnen bij Windows® ReadyBoost® Performance:

http://www.anandtech.com/systems/showdoc.aspx?i=2917&p=6
http://blogs.msdn.com/tomarcher/archive/2006/06/02/ReadyBoost-q-a.aspx