Twister

Weblog Write Caching

Technische vragen die we bij Flashbay vaak krijgen gaan over het 'Cache' (tijdelijke opslag). Onze laatste blog gaat over deze "Caching" en wat dit inhoudt.

Een toestel gebruikt Cache wanneer het data niet meteen volledig schrijft, maar de data eerst "tijdelijk opslaat" om deze op een later tijdstip te vervolledigen.  Wanneer een USB stick op een computer wordt aangesloten, kan er zowel data worden opgeschreven als van afgelezen. Om de snelheid te optimaliseren gebruikt een computer zijn snel, vluchtig geheugen (RAM) als snelle opslag om de schrijfcommando's gestuurd naar de USB stick tijdelijk op te slaan (Caching). Andere applicaties werken dan sneller zonder te moeten wachten tot het extern apparaat de schrijfcommando's heeft verwerkt.


Hoewel dit proces de prestaties verbeteren, bestaat het risico op dataverlies door systeemfalen, geen stroom of onveilig verwijderen van de USB stick. Als de USB stick wordt verwijderd voor de dat in de Cache is overschreven kan het bestand onleesbaar worden. Logischer wijs hoe groter het bestand, hoe langer het duurt eer de Cache overgeschreven is.

"Cache writing" is uitgeschakeld bij standaard Windows instellingen zodat een USB sticks snel kan verwijderd worden  zonder gebruik te maken van de "Veilig verwijderen" functie. Wij raden toch aan deze functie te gebruiken voor optimale prestaties.

Het risico op stroomverlies of systeemfalen is verwaarloosbaar tegenover de voordelen van de verbeterde prestaties bij "Cache writing". De "Veilig verwijderen" optie gebruiken dient ook de stick voldoende tijd te geven de resterende data in de Cache volledig over te schrijven.

Om onze bedrukte USB sticks op je volgende vergadering, conferentie of event te gebruiken kun je een snelle Offerteaanvraag invullen. Een aangewezen Account Manager neemt dan zo snel mogelijk contact op.


flashbay Auteur: Chris Anguelov
Laat als eerste een recensie achter
*
* Zal nooit zichtbaar zijn
(indien van toepassing)
Flashbay zal per email reageren.
Bij het versturen van dit formulier zullen wij uw gegevens behandelen conform met onze Privacy Policy.