Weblog USB stick wordt niet herkend (Oplossing)

Vele van ons lopen regelmatig tegen de foutmelding aan 'USB stick wordt niet herkend' wanneer ze thuis of op het werk achter de computer zitten en geloof het of niet het is tevens de meest voorkomende zoekopdracht op Google. Terwijl bij vele bij het zien van de melding de moed al in de schoenen zakt blijkt de oplossing van de foutmelding verrassend simpel.

Zoals je zou verwachten weet het Flashbay team wel het een en ander van USB sticks - of het nou het sleutel of het kaart model betreft, wij zullen altijd toegang vinden tot onze data. Gedurende jaren hebben wij namelijk methodes ontwikkeld en getest om foutmeldingen zoals 'USB stick wordt niet herkend' en deze willen wij graag met je delen.

Het exacte probleem van de foutmelding zit hem in de verschillende soorten USB sticks die worden gebruikt op de computer - wat een conflict veroorzaakt waardoor de  computer in de war raakt wanneer hij bezig is om erachter te komen welke USB stick waar bij hoort. Daarom is het verwijderen van alle externe USB apparaten en het opnieuw opstarten van de computer een van de eerste stappen die je moet ondernemen bij een dergelijke foutmelding. Dit zal namelijk in de meeste gevallen de foutmelding moeten doen voorkomen.

In het ongelukkige geval je hierna nog steeds de foutmelding op je scherm ziet tijdens het gebruik van de USB stick vragen we je echter om iets anders te proberen. In dit geval verzoeken we je om het 'Apparatenbeheer' te openen op je computer. Vervolgens klik je op 'Universal Serial Bus Controllers'. Wanneer je dit doet zal een uitroepteken in het geel te voorschijn komen met het bericht dat de USB stick niet wordt herkend en het resetten van de poort ingang is mislukt. Klik dan op de rechtermuisknop en selecteer de optie verwijderen. Hierna start je de computer opnieuw op om het process te voltooiien.

USB

De bovengenoemde stappen zouden je probleem moeten doen verhelpen. Indien voor wat voor reden dan ook de foutmelding nog steeds verschijnt vragen we je de USB stick op een andere computer te testen om te zien of het probleem wellicht aan de USB stick zelf ligt. Blijkt de USB stick te werken op de andere computer dan is het tijd om de mouwen op te rollen en het web af te gaan om te kijken wat de kernoorzaak van het probleem met je PC is. Hopelijk zal dit niet al te veel problemen opleveren.

flashbay Auteur: Aires Loutsaris
7 Comments | Leave yours 
Karl | 24 Aug, 2021
I'll look elsewhere.
Karl | 24 Aug, 2021
I cannot follow this.  It presumes understanding that I do not have.
Chris , Flashbay | 04 Aug, 2020
Hi Charalambos,

Thanks for getting in touch.

Here are some other options you can try. Of course, this assumes your Flash Drive isn't damaged.

1) Run the 'USB Trouble Shooter' on your PC (you've likely already tried this, but it's worth mentioning). 

2) Another option is to completely switch off and restart your PC. Then unplug your Flash Drive and start again. This process will 'reset' things which can often be the solution.

3) A third option is to 'Update the Generic USB' in your Device Manager menu. There are some detailed steps on how to do this here: https://www.drivereasy.com/knowledge/generic-usb-hub-driver-issues-in-windows-fixed/

I hope this helps.

Many thanks,

Chris at Flashbay
Charalambos Marangos, Lehigh University | 03 Aug, 2020
I tried blog/usb-device-not-recognised but nothing works. Other usb devices work. It does not work on 3 different pcs. I was able to see all files once. Then, it stopped working. Cannot copy files from usb to pc. drive keeps disconnecting with error same as blog. advice? thanks.
ali , gth | 23 Jan, 2019
done
Chris , Flashbay | 07 Dec, 2015
Hi Josephus,

Bedankt voor je berichtje.

Vervelend om te horen dat je USB stick niet langer functioneert.

Het is moeilijk om een concrete oplossing te geven voor je probleem zonder precies te weten wat er mis is met de stick. Ik zou je adviseren om de methodes in bovenstaande blog te proberen. Mocht de stick daarna nog steeds niet werken zou je onderstaande help guides kunnen proberen.

http://www.flashbay.be/blog/lege-usb-sticks%3f

http://www.flashbay.be/1983740430

Hopelijk is je probleem hiermee verholpen.
josephus vanheuckelom | 04 Dec, 2015
usb stick werk niet
*
* Zal nooit zichtbaar zijn
(indien van toepassing)
Flashbay zal per email reageren.
Bij het versturen van dit formulier zullen wij uw gegevens behandelen conform met onze Privacy Policy.