Twister

Weblog NAND prijzen blijven stijgen in 2017

USB sticks prijzen blijven stagen als gevolg van de aanhoudende tekorten in de aanvoer van NAND flash, het belangrijkste geheugen component  in de USB sticks.

In het eerste kwartaal van 2017 hebben we een aanzienlijke prijsstijging van ongeveer 14% gezien voor de NAND flash. Deze trend zal zich voortzetten in de rest van 2017, ter compensatie van jaren van voortdurende prijsverlagingen voor fabrikanten, leveranciers en consumenten.

NAND Flash Preise Sept 2015 - Heute


Er zijn 2 belangrijke drijvende krachten achter het tekort aan NAND flash aanbod en de recente prijsstijgingen:

1) Vraag: Een toename van de vraag naar NAND flash van elektronische fabrikanten van smartphones, tablets, digitale camera's en USB flash drives heeft geleid dat de prijzen zijn gaan stijgen.

2) Aanbod: Er is momenteel een overgang in NAND flash technologie van 2D naar 3D flash. Deze overgang leidt tot een daling van de aanvoer van 2D NAND.

De consumentenvraag in de elektronica-industrie voor de beter presterende geheugenchips tegen lagere prijzen heeft geleid NAND flash producenten om hun aandacht te richten op nieuwere NAND flash-technologie.

Samsung Electronics, een belangrijke NAND flash producent, citeert productie uitdagingen van de overgang van 2D NAND naar 3D NAND-technologie als een van de belangrijkste redenen voor de vermindering van de productiecapaciteit. Flash-leveranciers zijn op dit moment vinden het moeilijk om kosteneffectieve manieren om de opbrengsten die hoog genoeg is om aan de vraag van 3D NAND flash voldoen zijn te produceren creëren.Samsung Electronic's First 3D NAND

De voordelen van het produceren van 3D NAND is duidelijk; het kan de kosten per gigabyte te verlagen, het verbeteren van elektrisch gebruik om het energieverbruik te verminderen, boost betrouwbaarheid en bied hogere data schrijfprestaties. Echter, flash-leveranciers zijn nog een paar jaar weg van de mogelijkheid om 3D NAND produceren op een wereldwijde schaal dat aan de huidige vraag voldoet.


The New 3D NAND Flash

Als gevolg daarvan betalen de elektronica leveranciers hogere prijzen aan NAND Flash leveranciers vanwege het ontbreken van NAND flash dat beschikbaar is voor handel. Dit leidt totongunstige omstandigheden voor de USB Flash Drive industrie. USB sticks houdt niet dezelfde marges aan met hoogwaardige producten zoals smartphones en tablets en dus de NAND flash prijs is het belangrijkste element dat er voor zorgt dat de eenheidsprijzen van de USB sticks verder stijgt. Helaas, prijsstijgingen zullen waarschijnlijk doorgaan tot NAND-productie toeneemt en de marktvraag stabiliseert.


flashbay Auteur: Joss Hancock
Laat als eerste een recensie achter
*
* Zal nooit zichtbaar zijn
(indien van toepassing)
Flashbay zal per email reageren.
Bij het versturen van dit formulier zullen wij uw gegevens behandelen conform met onze Privacy Policy.