Weblog Capaciteit van een USB stick

Een vraag dat vaak wordt gesteld met betrekking tot de USB sticks is; “Waarom is de werkelijke capaciteit van mijn USB stick anders dan de capaciteit die geadverteerd wordt?” Er zijn drie essentiële redenen waarom dit zo is, zoals:

Overhead van het bestandssysteem
Dit is de meest waarschijnlijke reden waarom de geadverteerde capaciteit is niet hetzelfde als de weergegeven capaciteit wanneer u uw USB stick aansluit op uw computer of laptop. De USB stick opslagsysteem gebruikt een gedeelte van de capaciteit om informatie over de gegevens van de bestanden op te slaan. De specifieke formattering opties die hierbij worden gebruikt hebben invloed op de bruikbare opslagcapaciteit van het apparaat. Dit is gebruikelijk met bijna elke USB stick op de markt. Meer informatie vindt u hier over onze USB sticks en de capaciteiten.


Verschillende conventie grootte van een USB stick
Een andere waarschijnlijke reden is dat USB Flash Drive leveranciers en Computer leveranciers een andere conventie grootte aanhouden wanneer er gesproken wordt over opslagcapaciteit. Voor USB sticks, 1KB is 1.000 bytes, 1MB is 1.000KB en 1GB is 1.000MB. Terwijl, Computers verkopen opslagcapaciteiten in groepen van 1.024. Dus 1KB is 1024 bytes, 1MB is 1024KB, en 1GB is 1024MB. Klik hier om er meer informatie over terug te vinden (in het Engels).

Verborgen bestanden
Het is soms makkelijk om er over heen te kijken dat er al bestanden op je USB stick staan. Dit is gebruikelijk wanneer je gebruik maakt van onze Data Upload service. Het is de moeite waard om te controleren of zulke bestanden op je USB stick staan.

Als je geïnteresseerd bent om meer informatie te ontvangen over onze bedrukte USB sticks, dan kan je onze aanvraagformulier invullen. Een Account Manager zal dan snel contact met je op nemen.

flashbay Auteur: Sam Sanchez
2 Comments | Leave yours 
Chris , Flashbay | 21 Mar, 2022
Hi Stephie,

Thanks for reaching out. 

I've assumed you meant a 512MB Flash Drive rather than a 512KB Flash Drive, the latter of which is very hard to find these days. Here at Flashbay we sell Branded Flash Drives to companies all over the world, and our smallest Flash Drive capacity is 2GB. 

There are many online and in-store retailers in the United States that can help you with your specific needs. I suggest starting on Amazon as they generally have a very wide range of Flash Drives. 

Many thanks,

Chris at Flashbay
Stephie | 20 Mar, 2022
I need a 512 KB flash drive for my embroidery machine.  I am confused and I ended up here.  Can you clear me up here?
*
* Zal nooit zichtbaar zijn
(indien van toepassing)
Flashbay zal per email reageren.
Bij het versturen van dit formulier zullen wij uw gegevens behandelen conform met onze Privacy Policy.