Weblog Flashbay sponsort Atlantic Ambition

Wij zijn verheugd om aan te mogen kondingen dat Flashbay vanaf nu de trotse sponsor is van Atlantic Ambition die zullen deelnemen aan de Talisker Whisky Atlantic Challenge op 12  December 2019. De competitie bestaat uit een 3000 mijl lange roeiwedstrijd over de Atlantische Oceaan.

Atlantic Ambition zijn 4 school vrienden die aan de 3000 mijl lange roei uitdaging beginnen over de Atlantische Oceaan om geld in te zamelen voor de liefdadigheidsinstellingen die achter de oceaan staan waaronder Marine Conservation Society en The Surfrider Foundation Australia. Jon Merotra, Ewan Bell, Ed Wilson en James Protherough, voormalig RGS Worcester Pupils die nu aan de andere kant van de aarde wonen, zullen het opnemen tegen 30 andere teams van over de hele wereld.De race staat bekend als 's Werelds zwaarste roeiwedstrijd' omdat de teams de verschillende natuursomstandigheden moeten trotseren zoals winden van orkaankracht en 50ft hoge golven. Zoals het er nu uitziet zijn er meer mensen in de ruimte geweest dan die over de Atlantische Oceaan hebben geroeid ”, zegt James. “De lichamelijke vermoeiheid, slaaptekort en mogelijke hallucinaties vergen het uitersten van het team en de mens. Door zo'n enorme uitdaging aan te gaan willen we op een zinvolle manier het geweldige werk dat onze goede doelen doen ondersteunen en helpen om het tij te keren wat betreft plasticvervuiling.”

Om met de uitdaging nog een stapje verder te zetten heeft het team samengewerkt met een Amerikaans bedrijf genaamd Smartfin. Zij hebben hun innovatieve surfplankvin aangepast voor gebruik op een oceaanroeiboot.

Smartfin is een surfplankvin met oceanografische sensoren. Het is ontworpen om gegevens te verzamelen voor onderzoekers en wetenschappers" zei Kat Hammond van Smartfin. “We gebruiken Smartfin ook als een hulpmiddel om gemeenschappen in gesprek te brengen over klimaatverandering en de impact ervan op de oceanen.

"Bij het mogen uitvoeren van dit geweldige avontuur zal Atlantic Ambition niet alleen geld inzamelen dat ons helpt onze geweldige blauwe planeet te beschermen en schoon te krijgen,  maar zal ook waardevol onderzoek onderweg gedaan met de SmartFin-technologie", zegt Katherine Stephenson van Marine Conservation Society."Dit is de eerste keer dat dit soort gegevens door een oceaanroeiboot over een hele oceaan wordt verzameld, en het team hoopt dat het een belangrijke bijdrage kan leveren aan het begrijpen van de oceanen en kusten.

Als je meer wilt weten over deze geweldige uitdaging, bezoek dan hun website en volg ze op Instagram en Facebook.

flashbay Auteur: Sarah Chambers
Laat als eerste een recensie achter
*
* Zal nooit zichtbaar zijn
(indien van toepassing)
Flashbay zal per email reageren.
Bij het versturen van dit formulier zullen wij uw gegevens behandelen conform met onze Privacy Policy.