Weblog Business-to-Business Marketing Ideeën

B2B Marketing

Er zijn bepaalde business-to-business marketing ideeën die u kunnen helpen uw klantenbestand en omzet aanzienlijk te vergroten zonder hiervoor een groot deel van uw budget te investeren. Hieronder onze favorieten:
  • Plan: U moet een duidelijke strategie bepalen alvorens u begint met uw marketingactiviteiten. Stel tevens voor elke activiteit een tijds- en budgetlimiet op.
  • Inhoud, inhoud, inhoud: Zakelijke klanten zijn voornamelijk op zoek naar gedetailleerde en specifieke informatie. Het is daarom belangrijk op de inhoud van uw boodschap te focussen zodat de gewenste boodschap overkomt.
  • De kracht van bloggen: Uw blog is het perfecte platform om net dat beetje meer te bieden aan uw bestaande en potentiële klanten, net zoals wij hier doen.
  • LinkedIn: Veel bedrijven trekken klanten aan via hun eigen LinkedIn bedrijfspagina, hieruit blijkt dat LinkedIn tevens buiten de HR afdeling relevantie heeft.
  • SEO: De meerderheid van de mensen klikken op de ‘organische’ resultaten van Google, waaraan geen kosten verbonden zijn. Als u op een goede manier investeert in uw SEO (zoekmachine optimalisatie), dan zal dit organische verkeer uw belangrijkste bron van verkeer worden en tevens de meest winstgevende.
  • Begeleid klanten door de sales cycle: Veel geïnteresseerde leads zijn niet direct klaar om een bestelling te plaatsen en zullen voorzichtig en consistent door de syles cycle begeleid moeten worden. Vergeet niet deze mensen regelmatig te contacteren, zij zijn sneller geneigd te bestellen dan mensen die voor de eerste keer contact opnemen.
  • Analyseer, meet en bestudeer: Analytics zou een key tool moeten zijn voor elke business-to-business operatie. Elke verschillende marketing activiteit moet worden bijgehouden, gemeten, bestudeerd, getest en geanalyseerd worden, zodat de prestaties voortdurend verbeterd kunnen worden door uw doelgroep te begrijpen.
  • Promotionele merchandise: Potentiële klanten zijn sneller geneigd voor uw bedrijf te kiezen na het ontvangen van een relatiegeschenk. Wij raden u aan onze USB Light stick hiervoor te gebruiken, een fantastisch promotiemiddel dat door de ontvanger voor lange tijd gebruikt kan worden.

Business 2 business marketing Ideeën

Vergeet niet, dit is geen volledige business-to-business marketingstrategie, maar het bovenvermelde advies zal u helpen op het goede pad te geraken.

Wilt u ook uw potentiële en bestaande klanten met een gepersonaliseerde USB stick verrassen vul dan ons Offerte formulier in zodat een van onze Account Managers contact met u kan opnemen om uw individuele wensen te bespreken.


flashbay Auteur: Aires Loutsaris
Laat als eerste een recensie achter
*
* Zal nooit zichtbaar zijn
(indien van toepassing)
Flashbay zal per email reageren.
Bij het versturen van dit formulier zullen wij uw gegevens behandelen conform met onze Privacy Policy.