Twister

Weblog Veilig USB sticks verwijderen

Uw PC of laptop waarschuwt vaak om 'alle hardware veilig te verwijderen', wanneer je een USB-apparaat in voert. Maar is dit eigenlijk nog wel belangrijk, met alle technologische ontwikkelingen van de afgelopen jaren?

Het korte antwoord is 'ja'. Het veilig verwijderen van je USB-apparaat is belangrijk dan u misschien denkt.

Door het invoeren van een USB-apparaat geeft u effectief toestemming aan de computer om het geheugen van de USB-stick uit te lezen en er ook op te schrijven. Computers beginnen echter niet onmiddelijk met schrijven naar de USB-stick. Soms slaan ze informatie op in het werkgeheugen van de computer, om hier gebruik van te maken of om het bij te werken, voor het weggeschreven wordt.  Dit proces staat bekend als 'caching'. Als je de USB-stick tijdens het 'cachen'  uit de computer zou trekken, is het mogelijk dat bestanden beschadigt raken en u de USB zelfs zou moeten formatteren voor verder gebruik.

Tegenwoordig heeft Windows standaard 'write caching' uitgeschakeld. Dit is bedoeld om het mogelijk te maken USB-apparaten te verwijderen zonder te hoeven klikken op het 'veilig hardware verwijderen'- icoon.

Dit is jammer genoeg een beetje misleidend: veel mensen verwarren deze mogelijkheid met het veilig kunnen verwijderen van een USB-apparaat, zelfs tijdens het actief weg schrijven van gegevens. Het verwijderen van een actieve USB-stick kan het gevolg hebben dat bestanden permanent beschadigt raken en het kan zelfs dat u de volledige USB-stick moet formatteren voor u het opnieuw kunt gebruiken.
Ons advies is altijd het 'veilig hardware verwijderen'-icoon te gebruiken. Het kost maar een paar seconden en kan een hoop tijd en moeite besparen ten opzichte van het moeten formatteren van een USB-stick, of het vervangen van een verloren bestand.

Als u graag een vrijblijvende offerte voor onze bedrukte USB-sticks wilt ontvangen, verzoeken wij u vriendelijk ons contact formulier in te vullen. Met modellen voor verschillende smaken en budgetten, het kunnen leveren binnen 6 werkdagen en een garantie van 10 jaar hebben wij vol vertrouwen in het kunnen voldoen aan uw eisen en het overtreffen van uw verwachtingen.

flashbay Auteur: Sam Sanchez
1 Comments | Leave yours 
Matthewwak , google | 04 Mar, 2018
This is a really great site!A lot of useful info and handy ideas, thank you =)
*
* Zal nooit zichtbaar zijn
(indien van toepassing)
Flashbay zal per email reageren.
Bij het versturen van dit formulier zullen wij uw gegevens behandelen conform met onze Privacy Policy.