Twister

Weblog Hoe uw muziek te promoten

Met de hulp van YouTube, Twitter en Facebook kan een solo muzikant of band binnen no-time een groot publiek bereiken. Bij Flashbay zijn we enorme muziekliefhebbers en hebben we de volgende checklist samengesteld voor u om uw muziek te promoten.

Social media: YouTube heeft meer musici beroemd gemaakt dan X-Factor. Upload een video van al uw nummers. Je weet immers nooit welke viraal zou kunnen gaan.

Uw website: Zorg voor een website waar u regelmatig een blog post met uw verhaal, muziek of zelfs dagelijkse leven. Mensen willen zich graag zo veel mogelijk verbinden met degene achter het verhaal.

Samenwerken: Raak in contact met andere muzikanten en nodig hen uit samen te werken aan een of meerdere nummers. Heel veel populaire nummers zijn ontstaan uit een samenwerking tussen artiesten.

Zorg voor fantastische foto's: Live shows en andere optredens zijn een prachtige gelegenheid om mooie foto's te laten schieten van uzelf en uw band en deze via social media te verspreiden - een foto is echt meer dan duizend woorden waard.

Gratis downloads: Focus niet teveel op het genereren van inkomsten uit uw nummers tot u een grote en trouwe achterban heeft opgebouwd. Om er voor te zorgen dat uw nummers een groot publiek bereiken is het verstandig deze gratis te delen. Zodra u een toegewijd publiek heeft is de kans veel groter dat mensen er voor willen gaan betalen.

Wees creatief: Evenals via social media is het tevens mogelijk uw nummers te verspreiden via gepersonaliseerde USB sticks. Flashbay levert al jaren gepersonaliseerde USB sticks aan muzikanten over de hele wereld om hen te helpen albums te promoten, voor opnames van live shows en als giveaway. U kunt een USB polsband of lanyard zelfs als cool alternatief gebruiken voor een papieren ticket of back stage pass.Om uw promotie een niveautje hoger te tillen met gepersonaliseerde USB sticks vul dan ons Quick Quote formulier in zodat een van onze toegewijde Account Managers contact met u kan opnemen om uw wensen te bespreken.

flashbay Auteur: Sam Sanchez
Laat als eerste een recensie achter
*
* Zal nooit zichtbaar zijn
(indien van toepassing)
Flashbay zal per email reageren.
Bij het versturen van dit formulier zullen wij uw gegevens behandelen conform met onze Privacy Policy.