Weblog Fotografie Marketing Ideeën

photography marketing ideas
Met de constante evolutie van het internet is er een steeds groter scala aan mogelijkheden die een fotograaf kan gebruiken om zijn of haar diensten te promoten. Omgekeerd is de markt steeds concurrerender geworden als gevolg van de toegankelijkheid tot professionele camera's voor een relatief lage prijs. Hoewel het heel moeilijk is om je tegenwoordig te onderscheiden van de menigte is er altijd de mogelijkheid geweest om dit te doen:

Laat je foto's je werk promoten

Social media platforms zoals Facebook, Flickr (dit is het meest populaire sociale podium voor fotografie naast Facebook), Pinterest, Tumblr en Instagram zijn essentieel om er voor te zorgen dat je opgemerkt zal worden binnen de industrie. Er zijn ook andere sociale kanalen, niet noodzakelijk gericht op fotografie, die je tevens kunnen helpen je boodschap over te brengen.

YouTube - De grootste user generated video-site in de wereld. Upload een video met een goed doordachte collectie van je beste foto's en je zal eenvoudig een heleboel kijkers trekken in een korte tijd.

500px - Op deze website kun je een gepersonaliseerd portfolio opbouwen en als marketing platform gebruiken om je werk te verkopen. Het is heel makkelijk in gebruik en in te stellen.

LinkedIn - 's Werelds grootste professionele netwerk dat je de mogelijkheid biedt om wereldwijde professionals te bereiken met je berichten en afbeeldingen.

Buiten de sociale media om zou je ook wat meer naar alternatieve manieren kunnen zoeken om je werk te etaleren. Je kan gratis foto's aanbieden aan websites in ruil voor een gratis link op de website. Een andere mogelijkheid is het contacteren van mensen in je netwerk en ze een beloning aan te bieden voor elke succesvolle doorverwijzing. Dit werkt heel goed voor doopsels en huwelijken. Zorg ervoor dat mensen tijdens deze evenementen contactgegevens achter kunnen laten op een notepad. Op deze manier kun je de foto's naar iedereen die aanwezig was versturen. Een leuke manier om dit te doen is door middel van een gepersonaliseerde USB stick van Flashbay - klik 1983740391">hier voor een offerte) met je eigen logo en website.  Je zou tevens wat bonus materiaal kunnen toevoegen, bijvoorbeeld je 10 beste foto's.

Het uitoefenen van bovenstaande stappen zal er voor zorgen dat je de best mogelijke start kan hebben in je fotografie avontuur. Zorg ervoor dat je foto's voor zich spreken en maak gebruik van promotionele producten!

flashbay Auteur: Aires Loutsaris
Laat als eerste een recensie achter
*
* Zal nooit zichtbaar zijn
(indien van toepassing)
Flashbay zal per email reageren.
Bij het versturen van dit formulier zullen wij uw gegevens behandelen conform met onze Privacy Policy.