FAQWat is USB 3.0 of SuperSpeed USB?

USB staat voor 'Universal Serial Bus' en '3.0' refereert naar de laatste release van de USB, ook wel bekend als 'SuperSpeed USB'.

USB3.0 biedt een snellere prestatie en betere power resultaat dan de USB2.0 en de achterwaartse compatibiliteit handhaven.  De USB3.0 zal hoofdzakelijk tegemoet komen aan de vereisten van extreme bandbreedte, bijvoorbeeld bij het afspelen van high definition video’s.

Wat belooft de interface van USB3.0?
  • USB3.0 heeft een 5 Gbps signaalsterkte met een 10x betere performance voor Hi-Speed USB (USB2.0).
  • USB3.0 heeft een Sync-N-Go technologie dat de wachttijd minimaliseert.
  • USB3.0 biedt de zogeheten Optimized Power Efficiency aan. Geen apparaat zal onderbroken worden en laag of niet gebruikte activiteiten zullen gezien worden.
  • USB3.0 kan gekoppeld worden aan de USB 2.0. De apparaten opereren met USB2.0. Hosting ondersteunt USB 2.0 apparaten.
Kunnen USB Flash drives voordeel halen uit de USB3.0?

De lees- en schrijfsnelheden van een USB flash drive hangt af van de componenten die binnen de aandrijving gebruikt worden. De rang van NAND geheugen, het aantal NAND flash chips en hun configuratie zijn van bijzonder belang.

Momenteel zouden slechts USB flash drives met de allerhoogste prijs en performance voordeel halen uit de USB3.0. De componenten van de meeste flash drives belemmeren het overschrijden van de mogelijkheden met een interface USB2.0.