FAQHoe kan ik mijn logo het beste aanleveren?

Het ideale bestandstype is afhankelijk van de techniek die gebruikt wordt op het product. Zie hiervoor de onderstaande tabel. Als u niet zeker bent van de bruikbaarheid van uw logo-bestand, e-mail deze dan naar ons en wij helpen u graag verder.
Techniek
(productafhankelijk)
Vectorbestand
(.eps, .ai, .cdr)
Raster type bestand
(.jpg, .gif, .bmp, .png, .tiff)
Zeefdruk
Voorkeur Hoge-resolutie OK (lage resolutie functioneert niet)
Fotodruk
Acceptabel Voorkeur voor > 300 DPI
150 DPI acceptabel
Afbeelding met lage resolutie is niet bruikbaar
Laser Engraving
Voorkeur Hoge-resolutie OK (lage resolutie functioneert niet)

Vector bestanden:

Flashbay accepteert: .ai .cdr .eps .ps .pdf*

Flashbay accepteert geen: .cgm, .dxf, .emf, .fh, .fla, .igs, .myv, .pbm, .psp*, .px*, .svg, .svgz, .swf, .wmf, .xar

* Deze bestandstypen kunnen ook raster/bitmap-elementen bevatten waarvan de resolutie niet bruikbaar is voor een goed resultaat. PDF-bestanden die vanuit vectorbestanden zijn gecreëerd moeten de opmaakcapaciteiten vasthouden van het programma dat gebruikt is om het te maken (bijvoorbeeld Illustrator of Freehand). PDF-bestanden die rasterelementen bevatten moeten over het algemeen minstens 300 DPI zijn voor een bruikbare proefdruk.

Vectorbestanden moeten opgeslagen worden in het Postscript formaat en dienen geen Postscript fouten bevatten, zoals korreligheid of vals aangewezen kleuren. Alle lettertypen moeten naar de buitenlijnen geconverteerd zijn.

Wat zijn vectorbestanden?

Het zijn illustratiebestanden die informatie bevatten over de vormen en lijnen die de afbeelding in een wiskundige formatie opdelen. Ze kunnen eenvoudig verschaald worden zonder de lelijke randen met zichtbare pixels die u zult zien in een rasterafbeelding. Ze passen zich aan aan de resolutie van elk outputapparaat en worden beschouwd als resolutie-onafhankelijk. Ze worden geproduceerd door programma als Adobe Illustrator ®, Macromedia FreeHand® en CorelDRAW®.

Rasterbestanden:

Flashbay accepteert: .bmp .jpg, .jpeg, .jpe, .gif, .png, .tiff, .tif

Flashbay accepteert niet: .adrg, .adri, .agp, .art, .cin, .fpxc, .exra, .drg., .cpt, .cpi, .fpx, .jpg2, .jp2, .pbm, .pcx, .ppm, .sgi, .rgb, .rgba, .int, .inta, .bw, .tga, .xbm, .xcf, .xpm

Wat zijnrasterbestanden?

Dit zijn afbeeldingen die herkenbaar zijn aan de lage resolutie bij het inzoomen. De onderstaande afbeelding geeft een goed voorbeeld. Rasterafbeelding zijn gelimiteerd tot een aantal pixels en kunnen niet vergroot worden door digitale camera's of scanners. Ze worden tevens geproduceerd door Adobe PhotoShop and Corel PHOTO-PAINT (en anderen). Vergroting van rasterbestanden verhoogt nooit hun resolutie.
USB Flash Drive Logo
De resolutie van een rasterbestand wordt nooit hoger door vergroting van het bestand.
USB Flash Drive Logo Branding
Vectorbestanden zijn resolutie-onafhankelijk, oneindige kwaliteit voor elke afmeting.